REGULI NOI pentru firmele de taxi: Vor fi obligate să aibă maşini adaptate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii

Companiile de taxi vor fi obligate să aibă maşini adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Solicitarea către ANTA vine din partea grupului de lucru instituit la indicația prim-ministrului Pavel Filip, în urma mai multor sesizări din partea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

De asemenea, persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea importa mai ușor mijloace de transport. Acestea vor avea dreptul să importe un mijloc de transport o dată la 7 ani, fără a achita taxe fiscale și vamale.

În acest scop, vor fi făcute modificări în legislație. În prezent au facilități la importul automobilelor doar persoanele cu dizabilități locomotorii severe, dacă mijlocul de transport este acordat cu titlu gratuit și reutilat corespunzător.

Proiectul va fi în scurt timp definitivat și prezentat Guvernului spre aprobare.

Mai mult decât atât, urmează să fie creat și un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităților persoanelor cu nevoi speciale.

De asemenea, vor fi intensificate și acțiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale.

Actualmente, la intrările în Casa Guvernului, din străzile Pușkin și Bodoni, au loc lucrări de instalare a ascensoarelor speciale pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Acestea urmează să fie date în folosință în luna septembrie curent.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15.000 de persoane cu dizabilități locomotorii.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu