REGULI NOI pentru agenţii economici. Comerţul stradal VA FI INTERZIS, iar mai multe chioșcuri din Capitală vor fi desfiinţate

Embed:

Noi reguli pentru agenţii economici din Chişinău. Amplasarea gheretelor va fi interzisă pe mai multe străzi istorice din oraş, pe principalele bulevarde, în scuaruri, parcuri și grădini publice. Potrivit deciziei Consiliului municipal Chişinău, tonetele vor trebuie să fie amplasate la o distanță mai mare de 100 de metri de clădirile instituțiilor publice şi la 20 de metri de stațiile de așteptare. În timp ce unii locuitori au Capitalei sunt nemulţumiţi de decizie, alţii spun că astfel oraşul va fi mai curat şi mai frumos.

"Ideală, o să elibereze un pic traficul şi să fie un punct de vânzare unde să meargă toată lumea, nu aşa împrăştiate pe marginea drumului." 

"Mie mi se pare o idee foarte bună pentru că ele strică aspectul oraşului."

"Da de unde să cumpărăm ce ne trebuie? - Ele o să fie dar mai departe.- Dar bătrânii cum să ajungă la ele."

Gheretele vor dispărea, în primul rând, din zona istorică a Chişinăului, în special în perimetrul străzilor Columna – Ismail – Pan Halippa – Alecsandri – Mateevici şi Pușkin. Agenţii economici spun că vor înregistra pierderi.

"Sunt împotrivă. Oamenii, cât timp aşteaptă în staţie, vin şi mai cumpără câte ceva, iar dacă gheretele vor fi mai departe cine o să meargă acolo?"

"Clienţii deja ştiu că aici este cafea şi vin, dar dacă o să o mute în alt loc mai la vale, eu nu o să ştie de asta."

"Urmează ca să nu se mai poată notifica şi nu vor mai fi amplasate în aceste străzi. Evident că toate care au fost până acum la un moment dat vor expira şi vor fi evacuate", a declarat Marcel  Zambiţchi, şef Direcţia Generală Comerţ,

Potrivit autorităţilor, gheretele care sunt amplasate în locații interzise, vor fi evacuate după ce le va expira autorizația.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu