REGULI NOI în curtea blocurilor. Locuitorii Orheiului vor avea spaţii special amenajate pentru a bate covoarele şi a usca rufele

Embed:
Locuitorii Orheiului nu-şi vor mai putea usca rufele şi nici să bată covoarele în curţile blocurilor. Pentru asta, ei vor avea spaţii special amenajate la distanţe mai mari de clădiri. Potrivit deciziei, aprobate de autorităţile locale, noile restricţii vor intra în vigoare din 2018. Cei care nu se vor conforma riscă amenzi. De asemenea, sancţiuni sunt prevăzute şi pentru utilizarea grătarelor sau depozitarea gunoiului în saci. Deşeurile menajere vor trebui colectate obligatoriu în tomberoane.

"Tindem să facem un exemplu pentru toată ţara noastră. Pentru asta vor fi făcute spaţii speciale, amenajate pentru scuturarea covoarelor, pentru întinderea rufelor ca să nu fie acces lângă copii, sau unde stau băncile. Aici în faţa curţii evident că nu se va permite, dar într-o trecere unde este şi un suflu de vânt", a menţionat Pavel Verejanu, consilier municipiul Orhei.

"Avem multe curţi cu blocuri locative unde locuiesc mulţi oameni şi să nu apară diferite probleme cu sănătatea locuitorilor, să fie amenajate locuri speciale. Noi nu am luat asta din capul nostru, multe ţări, România, cele din Europa, practică aşa", a explicat Grigore Svecla, consilier municipiul Orhei.

Localnicii sunt de acord cu noile modificări şi spun că astfel se va schimba faţa oraşului:

"Trebuie să tindem spre Europa. În Europa spre exemplu, noi am fost, e interzis să întindă rufele, nu-i frumos".

"Întradevăr oleacă de colb, în primul rând din punct de vedere estetic nu prea ar arăta civilizat. Este o idee nu rea".

"Dar nu-i frumos ca în uşă, în fereastră să baţi, tot praful cela unde intră? în casă, înapoi. Să mergi cu capul printre rufe, tot nu-i frumos. Trebuie să fie vreun loc anumit unde să pui, să faci toate astea".

"Ar fi ideal, în primul rând ecologic, în al doilea rând estetic nu-i frumos în ogradă să steie covoarele înşirate şi toate rufele".

Autorităţile îşi mai propun ca din 2018 rufele să nu mai poată fi înşirate nici la balcoanele, care ies spre străzile principale ale oraşului. O altă prevedere a noului regulament privind salubrizarea este că agenţii economici vor fi obligaţi să întreţină terenurilor adiacente şi trotuarele din contul propriu. În Orhei sunt peste 70 de curţi de bloc.
Pe aceeaşi temă