Reguli noi: Primăria elaborează un nou regulament pentru firmele care vor construi mansarde

Embed:

Primăria Capitalei s-ar putea alege cu cel puţin trei apartamente de pe urma fiecărei mansarde construite pe blocurile municipale. Specialiştii de la Primărie elaborează un nou regulament, care va obliga firmele de construcţie să obţină acordul tuturor locatarilor de la ultimul etaj, si nu doar a unei treimi din ei, cum este în prezent.

"Noi propunem ca să fie reglementată procedura ca să fie acordur la o treime din locatarii blocului, inclusiv acordul notarial al tuturor locatarilor de la ultimul etaj, care sunt afectaţi direct de această mansardă", a menţionat consilierul Primarului General, Oleg Cernei.

Până acum, firmele de construcţii primeau autorizaţii în baza unui regulament, aprobat încă în 2001, care, însă, era incomplet şi lăsa loc de interpretări. Chiar şi aşa, companiile de construcţii nu agrează intenţia autorităţilor.

"Ar fi corect cum a fost şi până în ziua de azi-două treimi de la etajul cinci şi două treimi de la etajele inferioare. Sunt şi părţi pozitive, se repară acoperişul acestor case, în care locatarii nu au posibilităţi financiare", a spus administratorul unei companii de construcţie Oleg Chişlaru.

Autorităţile sunt nedumerite de faptul că unele firme de construcţie ridică mansarde cu abateri. Deşi le promit locatarilor că mansarda va avea un etaj, o construiesc cu două.

Noul regulament urmează să fie elaborat într-o săptămână, după care va fi propus spre votare Consiliului municipal Chişinău. Începând cu 2007, în Capitală au fost construite 22 mansarde, adică aproape 300 de apartamente. Tot în această perioadă au fost eliberate 222 certificate de urbanism şi 161 autorizaţii de construcţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu