REGULI MAI STRICTE pentru studenţii străini de la USMF. Ce a decis conducerea universităţii

Reguli mai stricte pentru studenţii străini de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova. Aceştia vor fi testaţi antidrog la admiterea la studii, dar şi la fiecare sesiune de examene, iar cei care vor încălca aceste reguli vor fi exmatriculaţi. Anunţul a fost făcut de rectorul USMF, Emil Ceban, în contextul cazului recent de deconspirare, de către organele de drept, a unei grupări implicate în trafic de droguri. 

Prevedrile vor fi stipulate în contractele de studii încheiate cu studenții. Totodată, administraţia Universității a decis să instituie o disciplină mai riguroasă pentru tinerii din străinătate, precum și va expedia scrisori de avertizare părinţilor pentru a-i atenţiona şi a lua atitudine referitor la cazul sus-menționat. În acelaşi timp, va fi revizuit modul de lucru abordat de companiile de recrutare.

Potrivit datelor SIS, în ultimii 3-4 ani, aproximativ 30 de studenţi străini au fost exilați în țările lor de origine din cauza încălcării legislaţiei Republicii Moldova.

CITEȘTE ȘI: Percheziţii în Capitală. Mai mulţi studenţi străini, bănuiţi de trafic de droguri

loading...

Lasă un comentariu