REGULI MAI STRICTE. Agenții economici vor fi obligaţi să pună o plasă specială în jurul șantierelor

Embed:

Reguli mai stricte pentru agenţii economici care efectuează lucrări de construcţii. Aceştia vor fi obligaţi să pună o plasă specială în jurul șantierelor în lucru ca să împiedice răspândirea prafulului.

Despre asta a anunţat primarul interimar, Ruslan Codreanu la şedinţa primăriei.

"Vreau să-i obligăm respectuos să aibă grijă de şantierele lor. Să fie înconjurate cu plasă, aşa ca tot praful de la construcţii să nu fie pe carosabil şi pe casele vecine. Să fie spălate maşinile când ies de pe şantier", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Iniţiativa edilului a fost salutată de locuitorii Capitalei, dar şi de Federaţia Patronatelor în Construcţii.

"Numaidecât căci totul este spre a proteja cetăţenii. Şi în parc să fie curat ar fi bine."

"Dacă s-ar acoperi şi nu s-ar vedea cum oamenii construiesc ar fi mai bine, nu dă doamne să cadă în cap la cineva ceva."

"Chiar de multe ori după ploi mergi şi murdăreşti încălţămintea, hainele le murdăreşti. Ar fi mult mai civilizat, ar fi mai curat, ar fi mai etic. "

"În ţările europene aşa şi se face se pune plasă în faţă ca să nu respire populaţia toată mizeria care o scot ei."

"Constructorii din Chişinău şi din alte localităţi ale republicii trebuie să protejeze până la urma urmei. Acest lucru este civilizat este în folosul cetăţeanului, ori noi reconstruim Capitala nu pentru a o arăta cuiva că este frumoasă, ci pentru ca cetăţeanul să se simtă comod în oraşul în care trăieşte", a spus preşedintele Federaţiei Patronatelor în Construcţii, Pavel Caba, 

Noile reguli vizează şi întreprinderile muncipale care vor efectua lucrări de reparaţie prin oraş. Zonele vor fi izolate cu gard special şi neapărat va fi instalat un panou care să conţină informaţii despre ce fel de lucrări se efectuează, cine le face, când au început, dar şi când se vor încheia. Şoferii s-au bucurat.

"Aici, de exemplu, nu pot să înţeleg ce fel de lucrări au loc. Trebuie să fie îngrădit."

"E de dorit. - La ce v-ar ajuta aceste informaţii? Să ştim când să ocolim drumul, peste cât timp putem merge pe acest drum."

"Să-mi fac traseul aşa să-mi fie mult mai comod şi să evit ambuteiajele."

Aceste reguli se regăsesc şi în legislaţia europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu