REGULI DRASTICE pentru posesorii de arme. Anunţul făcut de IGP

Posesorii de pistoale pneumatice trebuie să le declare până în data de 25 octombrie. Tot până atunci sunt obligaţi să înştiinţeze poliţia şi cei care au arme de foc, în caz contrar riscă să rămână fără permis de port armă.

Acestea sunt noile prevederi ale legii cu privire la deţinerea şi păstrarea armelor. Potrivit șefului Direcției Generale Securitate Publică a IGP, Marin Maxian, documentul prevede sancţiuni pentru posesorii de arme care refuză să treacă alcooltestul.

"Până la moment posesorul de armă în cazul în care admitea o încălcare sau cînd ajungea în vizorul poliţiei în diferite circumstanţe, nu puteam să-l oblige să facă veridicitatea stării de ebrietate. Iar starea de ebrietate aduce mai multe efecte, răspundere, situaţii agravante şi limitarea sau pierderea pe viaţă a dreptului de posesie a armei personale", a spus Marin Maxian, șeful Direcției Generale Securitate Publică a IGP.

Cei care au pierdut puşca, vor rămâne fără permis de port armă pentru o perioadă de cinci ani, deoarece neglijenţa trebuie pedepsită, a mai spus Marin Maxian. Anul trecut, au fost înregistrate 135 de infracţiuni cu folosirea armelor. De asemenea, au mai fost înregistrate 331 de incidente, dintre care 70 cu arme pneumatice.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, în prezent sunt înregistraţi peste 57 de mii de posesori care au în jur de 70 de mii de arme. Anul trecut au fost ridicate 1339 de arme deţinute ilegal, iar alte 786 şi aproape 2200 de cartuşe au fost predate benevol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu