REGULI DE AUR: Cum trebuie să-ţi îngrijeşti CORECT maşina pentru a rezista 400.000 de kilometri

Specialiștii americani de la American Automobile Association recomandă câteva reguli de întreținere care ar trebui să lungească serios viața mașinii pe care o aveți în garaj, scrie automarket.ro.

Conform specialiștilor, creșterea numărului de ani în care o mașină este folosită este datorată mai ales calității în creștere a produselor auto

"Fiecare mașină produsă astăzi este construită pentru a rezista cel puțin 400.000 de kilometri. Dar pe lângă asta, clienții trebuie să aibă grijă la întreținere", a menţionat Mike Calkins, manager tehnic în cadrul AAA, care atrage atenția că fiecare producător are regulile proprii în ceea ce privește produsele de întreținere. Astfel, dacă în trecut vorbeam de uleiuri și filtre care puteau fi schimbate între mașini indiferent de marcă, astăzi fiecare producător are caracteristici proprii ale mașinilor și produse construite special pentru mașinile pe care le produce.

"Dacă plănuiți să țineți mașina cumpărată pentru mai mulți ani, decideți-vă foarte devreme să respectați recomandările producătorului. Deși motoarele moderne sunt construite pentru a fi rezistente în timp, ele operează la un procent ridicat din capacitatea maximă. Asta înseamnă că întreținerea făcută la timp este extrem de importantă", a spus specialistul AAA.

Conform inginerului american, poruncile întreținerii corecte a mașinii sunt:

- Programați-vă întreținerea mașinii conform planului inițial al constructorului.
- Între revizii, verificați fluidele mașinii și presiunea din anvelope cel puțin o dată pe lună.
- Dacă mașina a trecut de 150.000 de kilometri, verificați curelele și centurile. Părțile din cauciuc se pot deteriora, dar în mașinile moderne acest lucru e greu de observat. Apelați la un mecanic specializat.
- Verificați cureaua sau lanțul de distribuție. Dacă acest element se deteriorizează, problemele pe care le poate cauza la nivelul motorului pot fi foarte mari, iar reparațiile foarte scumpe.
- Verificați geometria roților pentru a evita uzura anvelopelor. Un semn că ai nevoie de o vizită la o vulcanizare de calitate este faptul că mașina nu merge perfect în linie dreaptă atunci când lași volanul din mâini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu