Regizorul Roman Polanski împlineşte astăzi 80 de ani

Embed:

Roman Polanski, unul dintre cei mai controversaţi regizori din istoria cinematografiei mondiale, împlineşte astăzi 80 de ani. Cineastul este autor al zeci de pelicule, care de-a lungul anilor au fost distinse cu premiile Oscar, Globul de Aur, dar şi cu Palm d'Or la Cannes.

"Pianistul", "Balul vampirilor", "Piraţii" sau "Oliver Twist" sunt unele dintre cele mai îndrăgite pelicule semnate de Polanski.

Pe lângă filmele care l-au făcut celebru, regizorul rămâne cunoscut şi pentru viaţa personală tumultoasă. În 1969, pe când se afla în Europa pentru a turna un film, soţia lui a fost ucisă de către adepţii criminalului în serie Charles Manson. În urma acestei tragedii, Polanski s-a retras pentru o anumită perioadă din lumina reflectoarelor.

În 1977, regizorul a fost arestat la Los Angeles pentru molestare sexuală a unei minore. El a fugit din Statele Unite pentru a evita închisoarea, iar în 2009 a fost arestat în Elveţia, la cererea autorităţilor americane. Regizorul a fost eliberat în 2010, iar autorităţile elveţiene au respins cererea de extrădare a cineastului în Statele Unite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu