Regizorul britanic Steve McQueen a primit cea mai înaltă distincție a British Film Institute

Regizorul britanic Steve McQueen a primit cea mai înaltă distincție a British Film Institute, în cadrul Festivalului de film de la Londra, scrie luni UPI.com, potrivit Agerpres.ro.

Regizorul peliculei "12 Years a Slave" ("12 ani de sclavie") a primit distincția sâmbătă, în cadrul unei gale somptuoase, de la prietenul și colaboratorul său frecvent Michael Fassbender.

"El este ca un hipopotam foarte ușor", a spus glumind Fasbbender atunci când a făcut prezentarea pentru McQueen, invitându-l pe scenă pentru a-i înmâna distincția, conform The Guardian.

"Sunt doar două lucruri de care sunt sigur", a spus McQueen când și-a început discursul.

"Primul este că sunt de culoare și celălalt este că sunt londonez. Orice altceva nu știu. Însă știu că am avut posibilitatea de a explora și de a fi nechibzuit și de a experimenta, pentru că nu am plătit ca să merg la universitate. Am avut libertatea să experimentez și se pare că acest lucru este ușor eliminat. Este sarcina noastră în această sală să ținem ușile deschise pentru oamenii care nu au toate acele șanse", a mai spus McQueen.

McQueen, care este primul regizor de culoare sau producător care primește această distincție, a participat la eveniment alături de soția sa, Bianca Stigter.

"Certain Woman" al regizoarei Kelly Reichardt a fost desemnat cel mai bun film, iar regizoarea Julia Ducournau a mers acasă cu Sutherland Award pentru pelicula "Raw".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu