"Registru" recomandă CEC-ului să actualizeze în permanenţă Registrul de Stat al Alegătorilor

Embed:

Conducerea "Registru" recomandă Comisiei Electorale Centrale să actualizeze în permanenţă Registrul de Stat al Alegătorilor pentru a fi excluse erorile în listele electorale.

Totodată, autorităţile asigură că baza de date cu privire la evidenţa populaţiei este înnoită în timp real. Declaraţiile au fost făcute după ce în presă au apărut informaţii că persoane decedate ar fi incluse în listele electroale.

Autorităţile susţin că Registrul de Stat al Populaţiei este un sistem modern şi securizat, iar orice informaţie este inclusă doar în baza unor acte confirmative. Mai mult, accesările sunt strict monitorizate.

"Niciun eveniment nu poartă caracter consultativ: mi s-a spus, mi s-a transmis, am actualizat. Deci trebuie să fie neapărat confirmarea pentru ajustări. Este registru electronic al monitorizărilor, în orice moment de timp noi putem spune, data ora, secunda, când a fost accesat o persoană sau alta", a declarat consilierul directorului general CRIS "Registru", Eugen Ursu. 

Toate datele şi actualizările făcute în registru sunt transmise automat printr-un sistem şi către Comisia Electorală Centrală, responsabilă de întocmirea Registrului Alegătorului.

"Noi livrăm toate datele, acces este 24 de ore, într-un bufer special, pe urmă ei le ridică deja şi le procesează şi pregătesc listele electorale. Nemijlocit responsabil este Comisia Electorală Centrală", a spus ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari. 

Solicitat de postul nostru de televiziune, responsabilii de CEC au declarat că informaţiile apărute în presă sunt nefondate şi că jurnaliştii au operat cu datele din lisatele electorale de la ultimele alegeri, iar noile liste vor fi gata cu 22 de zile înainte de alegeri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu