Regina escrocheriilor a ajuns după gratii. Anna Sorokin a fost condamnată în SUA la 12 ani de închisoare

Embed:

Regina escrocheriilor a ajuns după gratii. Anna Sorokin, cetăţeană germană născută în Rusia, a înşelat mai multe hoteluri, restaurante, bănci şi chiar o companie aeriană din SUA, dându-se drept o aristocrată germană.

Suma prejudiciului se ridică la aproape 300 de mii de dolari. Pentru faptele sale, ea a fost condamnată de un tribunal din New York la 12 ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberată condiţionat după patru ani de detenţie.

La pronunţarea sentinţei, Sorokin a izbucnit în lacrimi.

"Onorată instanţă, îmi cer scuze pentru greşelile pe care le-am făcut."

Avocatul escroacei s-a declarat mulţumit de sentinţă, deşi spera la o condamnare mai blândă.

"Ne-am pregătit pentru mai rău şi am sperat la mai bine. Dar sentinţa este una corectă. Judecătoarea a fost corectă."

Ea mai trebuie să plătească despăgubiri de 199 de mii de dolari şi o amendă de 24 de mii de dolari. Escrocheria a fost pusă în practică acum 3 ani, când Anna Sorokin şi-a croit drum în înalta societate din New York, dându-se drept moştenitoarea unei familii nobiliare din Germania, posesoare a unei averi de 60 de milioane de dolari.

A reuşit să convingă reprezentanţii unor cluburi, hoteluri şi magazine exclusiviste că posedă foarte mulţi bani şi a beneficiat astfel de bunuri şi servicii de sute de mii de dolari. La un moment dat, a închiriat un avion privat, fără a plăti niciun ban.

Escrocheria a luat sfârşit după o vacanţă luxoasă în Maroc, plătită de o prietenă de-a ei, după ce cartea de credit a Annei Sorokin a fost respinsă.

O anchetă a poliţiei a descoperit amploarea escrocheriei. De altfel, povestea ei ar putea ajunge subiect de film. Compania Netflix a luat legătura cu prietena Annei, care a fost de acord să vândă drepturile de ecranizare pentru 300 de mii de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu