Regina Elisabeta mulţumeşte contraspionajului britanic pentru apărarea pe care o asigură Regatului Unit

Regina Elisabeta a vizitat marţi sediul central al serviciului britanic de contraspionaj şi securitate internă cunoscut ca MI5, relatează Reuters. Suverana le-a mulţumit agenţilor pentru apărarea pe care o asigură Regatului Unit.

''Aş dori să folosesc vizita mea de astăzi aici ca o ocazie de a vă mulţumi tuturor pentru munca dumneavoastră neobosită pentru menţinerea siguranţei ţării noastre. Aţi demonstrat întotdeauna cel mai înalt angajament faţă de mottoul dumneavoastră - Regnum Defende (Apăraţi Regatul - n. red.). Din cauza specificului muncii dumneavoastră, aceasta nu este apreciată public. De aceea, în numele ţării, vă spun tuturor: mulţumesc'', a spus regina, scrie agerpres.ro.

MI5 a fost înfiinţat în 1909 pentru a contracara spionajul german înaintea primului război mondial. Misiunea sa este protecţia securităţii naţionale, iar în prezent principala îndatorire este contraterorismul internaţional. Serviciul are însă şi atribuţii de contraspionaj.

Regina Elisabeta a declarat că a admirat întotdeauna ''hotărârea remarcabilă'' cu care îşi îndeplineşte rolul serviciul de informaţii. ''Vor exista fără îndoială şi pe viitor ameninţări şi provocări semnificative, dar la fiecare vizită la MI5 am fost impresionată de modul în care v-aţi adaptat la ameninţările în continuă schimbare la adresa naţiunii noastre'', a adăugat ea.
loading...

Lasă un comentariu