Regina Elisabeta împlinește 91 de ani. Când va avea loc petrecerea aniversară

Embed:

Iubită de popor şi admirată de o lume întreagă, Regina Elisabeta a Marii Britanii împlineşte astăzi 91 de ani. Alteţa Sa îşi va sărbători aniversarea în sânul familiei şi, ca în fiecare an, va ieşi la balconul Palatului şi va saluta mulţimea. Ea a urcat pe tron în 1953 şi, în 2015, a devenit cel mai longeviv monarh de la Londra.  

"Declar în faţa voastră că întreaga mea viaţă, indiferent dacă va fi lungă sau scurtă, o voi dedica serviciului vostru şi al minunatei familii imperiale. "

Când a urcat pe tron, Regina Elisabeta avea doar 21 de ani şi, de-a lungul vieţii, a trecut prin multe încercări.

A trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial, a fost martoră a Războiului Rece şi a căderii comunismului. Şi în acest an, Regina a avut parte de o schimbare. Britanicii au hotărât să iasă din Uniunea Europeană. Ca de fiecare dată, Regina a respectat decizia poporului.

Regina l-a întâlnit pe soţul său, Prinţul Philip, pe când avea doar 13 ani. Aceştia au patru copii şi cinci strănepoţi.

Marea petrecere de ziua Reginei se va da în a doua sâmbătă a lunii iunie. Tradiţia marcării zilei de naştere de două ori pe an datează încă de pe vremea regelui Eduard al VII-lea, care s-a născut în noiembrie, dar a dorit să-şi sărbătorească ziua în iunie, pentru a se bucura de căldura verii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu