Regina Elisabeta a II-a a, suferă după moartea ultimului ei câine din rasa Corgi

Regina Marii Britanii suferă, după moartea ultimul ei câine corgi, Willow. Patrupedul, care avea aproape 15 ani, suferea de o boală incurabilă și a fost eutanasiat. Animalul era descendentul primului câine Corgi primit cadou de monarh.

Potrivit Daily Mail, câinele avea cancer și regina nu a vrut ca animalul ei iubit să sufere în continuare. Moartea aduce încheierea unei istorii remarcabile între Regima Elisabeta a II-a a Marii Britanii și câinii Corgi, având în vedere că monarhul britanic a avut mereu în preajma sa câini din această rasă, scrie libertatea.ro. 

Pe numnele lui, Willow, era a 14-a generație de câini de la Buckingham și era descendentul lui Susan, un câine Corgi primit cadou de Regină la împlinirea vârstei de 18 ani. Legătura Familiei Regale a Marii Britanii cu această rasă de câini a pornit după ce tatăl reginei, George al VI-lea, a adus la palat un astfel de câine, care purta numele de Dookie.

Surse de pe lângă familia regală britanică spun că moartea câinelui i-a provocat foarte multă durere reginei.

”Și-a plâns fiecare câine Corgi care a murit, dar a fost afectată cel mai mult de moartea lui Willow, poate pentru că era ultima ei legătură cu părinții ei. Se simte ca sfârșitul unei ere”, a declarat o sursă de la Palatul Buckingham.

Anul trecut, Regina Elisabeth a II-a a decis să adopte un alt câine, pe nume Whisper, după moartea fostului lui stăpân. Willow a apărut alături de regină în videoclipul de deschidere a jocurilor olimpice de la Londra, din 2012.

loading...

Lasă un comentariu