Regimul de la Phenian îndeamnă SUA să reducă sancţiunile şi presiunile impuse Coreei de Nord

Regimul de la Phenian a îndemnat, luni, Statelor Unite să reducă sancţiunile şi presiunile impuse Coreei de Nord, în contextul în care îmbunătăţirea relaţiilor dintre Seul şi Phenian se bucură de sprijinul comunităţii internaţionale, scrie mediafax.ro.

i Jong Hyok, directorul Institutului nord-coreean al Reunificării, a declarat că ţara sa caută să construiască ”o lume justă şi paşnică în care să nu existe agresiuni şi războaie”.

”Acum este timpul ca SUA să pună capăt politicii ostile îndreptată împotriva Coreei de Nord şi să renunţe la presiuni şi la sancţiuni”, a declarat Ri Jong Hyok.

Oficialul nord-coreean a precizat că Phenianul îşi doreşte să rezolve toate disputele prin intermediul dialogului şi al negocierilor.

”Statele Unite ar trebui să înţeleagă corect poziţia noastră şi să adopte o atitudine sinceră şi serioasă pentru a contribui în mod pozitiv la menţinerea păcii şi stabilităţii din Peninsula Coreea”, a adăugat Ri Jong Hyok.

Declaraţiile oficialului de la Phenian vin în contextul în care preşedintele american Donald Trump a acceptat să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong-un până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului, lansată pe fondul detensionării relaţiilor între cele două Corei în perioada Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu