Regimul de la Damasc a acceptat un plan de pace

Embed:

Trimisul special al ONU în Siria a informat că regimul de la Damasc a acceptat un plan de pace, în contextul în care bilanţul morţilor a depăşit numărul de 9.000. În acelaşi timp, convoiul preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, a fost atacat lângă oraşul Homs. Despre acest lucru relatează postul de televiziune Al Arabiya, dar presa siriană nu oferă informaţii despre agresiune.

"Bilanţul victimelor, de când au început revoltele acum un an, a ajuns la peste 9.000 de morţi", a menţionat coordonatorul ONU pentru Orientul Mijlociu, Robert Serry.

Totodată, Guvernul sirian a acceptat planul de pace propus de emisarul special al ONU, Kofi Annan.

"Este vorba despre planul propus de Consiliul de Securitate al ONU, care prevede discuţii politice, încetarea luptelor armate, permiterea trimiterii ajutorului umanitar în zonele afectate de lupte, eliberarea prizonierilor, libertatea circulaţiei şi accesul jurnaliştilor în ţară", a spus emisarul special al ONU pentru Siria, Kofi Annan.

Anterior, Rusia şi China, aliaţi fideli ai Damascului, au blocat două rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, care condamnau reprimarea din Siria. Totuşi, zilele trecute, preşedintele rus a declarat că propunerile lui Kofi Annan pentru Siria sunt o ultimă şansă pentru a evita un război civil şi a dat asigurări că Moscova va susţine aplicarea lui în practică. Şi China şi-a exprimat sprijinul pentru acest plan al trimisului ONU.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu