Regimentul de rachete antiaeriene "Dimitrie Cantemir" împlineşte 25 de ani de la fondare

Embed:

Regimentul de rachete antiaeriene "Dimitrie Cantemir" împlineşte astăzi 25 de ani de la fondare. Cu această ocazie pe teritoriul unităţii militare a fost organizată o ceremonie festivă. 

La aniversarea Regimentului "Dimitrie Cantemir" au participat aproximativ 100 de militari. În acest an, ceremonia s-a desfăşurat însă fără tradiţionalele demonstraţii de forţă şi luptă corp la corp. Militarii spun că nu au avut timp suficient pentru pregătiri.

Prezent la eveniment, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a ţinut să-i felicite pe militarii care îndeplinesc serviciul militar în cadrul subdiviziunii.

"Doamnelor şi domnilor militari, vă felicit cu ocazia zilei unităţii, vă doresc sănătate, putere în depăşirea obstacolelor pe care le impune meseria dumneavoastră şi credinţă în realizarea misiunii ce vă revin", a spus viceministrul Apărării Gheorghe Galbura.

La final, vizitatorii au făcut poze pe fundalul tehnicii militare şi au gustat din mâncarea ostăşească.

Regimentul "Dimitrie Cantemir" a fost fondat în luna mai 1992 şi are misiunea de a supraveghea şi apăra spațiul aerian al Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu