Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, i-a retras amantei titlul nobiliar pentru că voia să-i ia locul reginei

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, i-a retras concubinei titlul oficial de consoartă regală, la doar câteva luni după ce a introdus-o la curte, apelând la o veche tradiție a monarhiei thaliandeze care permitea recunoașterea concubinei, informează Hotnews. Motivul ar fi fost acela că Sineenat Wongvajirapakdi a vrut să-i ia locul reginei.

Decăderea din drepturi a femeii de 34 de ani, Sineenat Wongvajirapakdi, a fost justificată prin faptul că aceasta s-a dovedit a fi ”ambițioasă” și a încercat ”să se ridice la nivelul reginei”. Tentativa ei de uzurpare a fost apreciată drept o ”abatere disciplinară și lipsă de loialitate față de împărat”, se arată pe BBC, citat de libertatea.ro

Sineenat a fost prima femeie căreia i s-a acordat titlul nobiliar de consoartă a regelui în ultima 100 de ani. Regele thailandez, în vârstă de 67 de ani, i-a acordat lui Sineenat titlul de ”concubină oficială”, la doar două luni după căsătoria lui cu Suthida Tidjai.

În luna mai, regele a luat-o oficial în căsătorie pe Suthida Tidjai, care i-a fost amantă timp de mulţi ani şi care deţinea funcţia de şef al serviciului de pază al monarhului. Noua concubină, Sineenat Wongvajirapakdi, era asistentă medicală în armata thailandeză.Regele Maha

Vajiralongkorn a decis să apeleze la o tradiţie monarhică nerespectată de un secol, aceea de a-şi lua o concubină. Recuperând astfel o mai veche tradiţie a monarhiei thailandeze, Maha Vajiralongkorn, care şi-a luat numele de Rama al X-lea după ce a urcat pe tron, a adus-o la curte pe Sineenat Wongvajirapakdi, 34 de ani. La ceremonia de prezentare a participat şi soţia sa, Suthida Tidjai, o fostă însoţitoare de bord a companiei Thai Airways, în vârstă de 40 de ani.


Lasă un comentariu