Regele Thailandei, decedat acum cateva luni încă NU A FOST ÎNMORMÂNTAT. Pregătirile sunt in toi

Embed:

Tailandezii continuă să-l plângă pe Regele Bhumibol Adulyadej şi se pregătesc de funeraliile acestuia. Sute de meşteri muncesc de zori şi creează adevărate opere de artă. Iubitul monarh îşi va duce somnul de veci într-un adevărat templu, decorat cu peste o sută de statui tradiţionale. Şefii atelierelor spun că multe dintre ele sunt aproape gata.

Autorităţile de la Bangkok au investit 30 de milioane de dolari în pregătirile pentru funeralii care au început încă din luna noiembrie. Totuşi, evenimentul va avea loc tocmai în luna octombrie. Templul va arăta ca muntele Meru, unde, potrivit legendelor budiste şi hinduse, locuiesc zeii.

"Sunt foarte mândru şi fericit că particip la pregătirile pentru eveniment. Nu oricine ar putea face aşa ceva. Eu am avut instrumentele de care au nevoie meşterii şi am dorit să ajut”.

Regele Bhumibol Adulyadej s-a stins din viaţă la 88 de ani, după o domnie lungă de şapte decenii. El a fost unul dintre cei mai iubiţi monarhi tailandezi, fiind regele care a pus capăt multor conflicte. După moartea lui, oamenii din toată ţara au purtat doliu timp de 30 de zile. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu