Regele Suediei face apel la mass-media să dea dovadă de responsabilitate și de obiectivitate

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a făcut apel la mass-media să dea dovadă de responsabilitate și de obiectivitate în prezentarea situației din Suedia, fără a menționa polemica provocată de declarațiile președintelui american Donald Trump cu privire la provocările integrării în această țară scandinavă, relatează agerpres.ro.

"Este important pentru imaginea Suediei în lume să se relateze despre reușitele sale", a declarat regele pentru cotidianul Sydsvenskan.

"Și acest lucru este imposibil fără mass-media serioase care să se bazeze pe surse de încredere", a mai spus el.

Pentru a-și apăra politica de imigrare restrictivă, Donald Trump a menționat Suedia ca exemplu a ceea ce nu trebuie făcut în materie de primire a străinilor, lăsând să se înțeleagă faptul că țara se confruntă cu un val de violențe de la sosirea în țară a 244.000 de migranți în 2014 și 2015.

Nicio statistică nu a susținut declarațiile președintelui american rostite sâmbătă într-un discurs în Florida, însă revoltele izbucnite luni într-o suburbie a orașului Stockholm au părut să arunce în aer argumentele invocate de autoritățile suedeze pentru a-i da replica noului președinte al Statelor Unite.

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a lăudat activitatea de cercetare pe probleme de imigrare și de integrare realizată de Universitatea din Malmo (sud), unde s-a aflat în vizită miercuri împreună cu guvernatorul general al Canadei, David Johnston.

"Este important ca această cercetare să continue", a spus el.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu