Regele Mihai I a murit. Ce avere lasă urmaşilor săi

Embed:

Casa Regală a României are o avere estimată la aproximativ 60 de milioane de euro. Cifra a fost prezentată de un top internaţional, însă nu a fost confirmată niciodată de fostul monarh şi familia sa. 

Potrivit presei de peste Prut, Regele Mihai lasă în urmă nu doar o epocă întreagă de istorie zbuciumată, dar şi o moștenire materială.      

Casa Regală a României deţine Domeniul Sinaia din care fac parte trei castele - Peleş, Pelişor şi Foişor, a căror valoare a fost estimată la 150 de milioane de euro.

Totodată, regretatul rege Mihai era proprietarul a aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi a unui teren în Bucureşti.

În Poiana Ţapului Majestatea Sa avea un imobil, câteva cabane şi terenuri, iar în Azuga-Predeal deţinea zeci de kilometri de fâşii forestiere şi proprietăţi care i-au fost retrocedate.

Averea Casei Regale ar fi fost mult mai mare, dacă în 1948 nu i-ar fi fost confiscate toate bunurile.

Atunci, în proprietatea statului au trecut şase castele, peste 15 de mii de hectare de terenuri agricole, sute de vile, imobile, corpuri de clădiri urbane şi rurale, case de vânătoare şi cabane.

La 20 martie 2007, Familia Regală a României a intrat, oficial, în posesia clădirilor de patrimoniu, castelele Peleş şi Pelişor, în urma unei decizii de retrocedare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu