REGELE MIHAI I A FOST ÎNMORMÂNTAT. Zeci de mii de oameni şi-au luat rămas bun de la el

Embed:
Fostul suveran a fost înmormântat la Curtea de Argeş, unde sunt înhumaţi şi ceilalţi regi ai României.

Regele Mihai a fost înmormântat la catedrala arhiepiscopală şi regală din Curtea de Argeş, după o ceremonie privată la care au participat doar membrii familiei regale. În onoarea ultimului monarh al României au fost trase 21 de salve de tun.

Majestatea Sa a fost transportat cu trenul regal la Curtea de Argeş de la Bucureşti, unde a sicriul a fost expus timp de 2 zile în Sala Tronului din Palatul Regal.

"Suntem din nordul ţării, de la Maramureş, de la Baia Mare. Am venit expre să îl conducem pe ultimul drum pe regele Mihai, simbolul dreptăţii şi verticalităţii României", a spus un român.

"Ne pare rău că am pierdut un om atât de valoros şi nu l-am ştiut valorifica pe timpul vieţii", a zis un român.

La ceremonii au fost prezenţi membrii familiei regale, reprezentanţi ai 22 de familii imperiale şi regale, demnitari ai statului român, membrii corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti şi reprezentanţi ai tuturor cultelor religioase.

Din piaţa Palatului, cortegiul funerar a pornit spre Catedrala Patriarhală. Pe traseu a fost însoţit de 3 detaşamente de militari, pentru a onora trecerea în eternitate a regelui Mihai, care a fost comandantul armatei regale în cel de-al doilea război mondial şi a avut gradul de mareşal.

Regele Mihai îşi doarme somnul de veci alături de soţia sa, Ana. La Curtea de Argeş sunt înmormântaţi toţi regii României: Carol I, Ferdinand şi Carol al II lea.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu