Regele Mihai I a fost împărtășit. Mesajul cutremurător al Casei Regale de ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril

Sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Regele Mihai în stare de suferinţă, se arată într-un comunicat al Casei Regale. În aceste condiții, nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. Regele Mihai a fost împărtăşit marţi de un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, mai precizează Casa Regală, scrie realitatea.net.

„Astăzi, 8 noiembrie 2017, marea sărbătoare a Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, înconjurat de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu”, arată Casa Regală.

„Aseară, un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a venit la reşedinţa din Elveţia pentru a da Majestăţii Sale Sfânta Împărtăşanie, în prezenţa Principesei Moştenitoare”, se arată în comunicat.

În tradiţia regală românească, 8 noiembrie este ziua în care Regele Mihai îşi serba public atât ziua de naştere, cât şi ziua onomastică.

„Principesa Moştenitoare Margareta mulţumeşte tuturor celor care au trimis în ultimele două zile atât de multe mesaje de iubire, de admiraţie şi de încurajare pentru Majestatea Sa! Familia Regală urează tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Mihail şi Gavriil pace sufletească, bucurii şi împliniri!”, se mai arată în comunicatul Casei Regale.

Casa Regală a anunţat, luni, că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi că acesta prezintă "o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei", principesa Margareta aflându-se, de duminică seară, la reşedinţa privată din Elveţia.

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu