Reformele, susţinute de UE! Deputaţii din Lituania apreciază eforturile autorităţilor de la Chişinău în lupta împotriva propagandei străine

Embed:
Occidentul trebuie să susţină în continuare reformele din Moldova, iar viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană. De această părere sunt mai mulţi deputaţi din parlamentul lituanian care au acordat, la Vilnius, interviuri în exclusivitate pentru Publika TV. Oficialii au salutat şi eforturile autorităţilor de la Chişinău în lupta împotriva propagandei străine.

Deputatul lituanian Valerijus Simulik, copreședinte al grupului parlamentar de prietenie cu Moldova, susţine că ţara noastră a început deja reforme importante. Printre acestea se numără stabilizarea sistemului bancar şi reforma administraţiei publice centrale.

" Eu cred că aceşti paşi sunt corecţi. Nu văd niciun motiv ca aceste reforme să nu fie finanţate în continuare, conform înţelegerilor anterioare. În opinia mea, UE trebuie să facă acest lucru, dacă sunt adoptate legi care timp de trei, patru ani pot să schimbe sistemul. Cred că acest lucru este benefic ", a spus Valerijus Simulik, deputat al Parlamentului Lituaniei.

Iar unii deputaţi de la Vilnius susţin că prin suportul Uniunii Europene în Moldova scade influenţa negativă a Rusiei.

"Noi suntem susţinătorii succesului vostru. Vă vom ajuta cu ce putem. Cu cât mai mare este aportul Europei în Moldova, Ucraina, Belarus, cu atât mai mică devine influenţa Rusiei în aceste ţări", a menţionat Kestutis Masiulis, deputat al Parlamentului Lituaniei.

De asemenea, deputaţii apreciază decizia Parlamentului de la Chişinău de a aproba legea anti-propagandă.

" Dacă vedeţi că există influenţă din partea Rusiei, atunci anume voi trebuie să informaţi despre ceea ce se întâmplă în ţara voastră. Noi deja producem şi difuzăm anumite emisiuni. Scopul nostru este ca toţi cei care locuiesc pe teritoriul ţării noastre, dar şi cei din Moldova, să se simtă parte a ţării în care trăiesc", a spus Algis Strelciunas, deputat al Parlamentului Lituaniei.

Legea anti-propagandă a fost aprobată la sfârşitul anului trecut. Scopul ei este combaterea propagandei străine de pe posturilor tv şi radio retransmise. Interdicţia se referă doar la programele informative, analitice şi militare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu