Reformele, prioritatea Guvernului Filip. Premierul susține că executivul nu se va lăsa atras în jocuri politice

Obiectivul principal al Guvernului este asigurarea creşterii economice şi promovarea reformelor, iar unele declaraţii politice vin doar să distragă Cabinetul de miniştri de la realizarea acestor obiective.

Astfel a reacționat premierul, Pavel Filip, după ce preşedintele, Igor Dodon, a declarat că ar putea să intervină în activitatea executivului, contrar unei hotărâri a Curţii Constituţionale.

"Să nu ne lăsăm atrași în în acest joc al declarațiilor politice, din punctual meu de vedere, pentru că am spus și cu altă ocazie, aceste declarații nu au niciun efect practic. Am impresia că aceste declarații se fac intenționat vin să agite atât societatea noastră, cât și partenerii noștri de dezvoltare", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul Pavel Filip a mai declarat că pentru acest an executivul are un plan de activitate ambițios, care vine să sporească bunăstarea cetățenilor.

"În scurt timp vom aproba mai multe concepte ce țin de reforma spitalicească, reforma sistemului de acordare a gradului de dizabilitate, dar de asemenea, o reformă foarte importantă care ține de serviciul de sănătate publică. Pilonul de bază a activității noastre guvernamentale este implementarea Acordului de Asociere cu UE", a adăugat prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit unor estimări independente, în anul 2016 economia moldovenească a crescut cu aproximativ patru la sută, tendinţă care va fi păstrată şi în acest an.

Citeşte şi: Pavel Filip: Guvernul are planul său de activitate. Nu vom răspunde declaraţiilor provocatoare

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu