REFORME ÎN SECTORUL PUBLIC. Doar patru întreprinderi de stat, din cele aproximativ 200, trec cota de 10% a profitului

Embed:

Doar patru întreprinderi de stat, din cele aproximativ 200, trec cota de 10% a profitului. Restul reușesc să obțină un indice de până la 1%.

Statul nu va mai tolera acest lucru, spune directorul Agenției Proprietăți Publice Vladimir Baldovici, care a avut o întrunire cu șefii întreprinderilor de stat. Baldovici a menționat că sectorul public trebuie să fie mai competitiv decât cel privat.

"Nimănui nu i se va permite ca această proprietate publică să fie gestionată prost. Statul își va schimba atitudinea și statul va cere tuturor celor care activează în domeniul public să aibă o responsabilitate mai mare", a declarat Vladimir Baldovici, directorul Agenției Proprietăți Publice.

Vinovați de situație se fac șefii companiilor care nu și-au făcut bine treaba de manageri, spune directorul Agenției Proprietăți Publice. Directorii întreprinderilor spun că au nevoie de expertiza Agenției pentru a deveni mai eficienți.

"Agenția Proprietăți Publice sunt convins că va atrage o mai multă atenție la toate problemele, va intra în esență. Am început să strângem cureaua, cheltuielile să le micșorăm la minim pe toate domeniile", a menționat Iurie Topală, director CFM.

"Este nevoie de restructurare de implementare a unui management calificat. Nu se mai poate de așteptat deja. Multe întreprinderi au nevoie de această expertiză a colegilor de la Agenția Proprietăți Publice", a spus Veaceslav Eni, directorul S.A. "Termoelectrica".

În lipsa unui management bun, unele companii au fost scoase la vânzare. Printre acestea este și "Fabrica de Sticlă" din Chişinău.

"Avem probleme la capitolul capacităților întreprinderii pentru că noi acum lucrăm la 100% și oricum nu ne reușește să satisfacem cerințele clienților noștri. Pentru a mări capacitățile este nevoie de investiții", a menționat Ion Covrig, director comercial "Fabrica de sticlă". 

În total, Agenţia Proprietăţi Publice a scos la vânzare în această rundă de privatizare companii și imobile în valoare de peste 1,57 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu