Reformatorii liberali sunt gata să continue dialogul politic, chiar dacă Filat nu mai poate fi premier

Embed:

Consiliul de Reformare a Partidului Liberal îşi asumă angajamentul continuării dialogului politic, pentru a depăşi criza actuală şi menţinerea la putere a unei coaliţii democratice şi proeuropene. Aceasta este declaraţia reprezentanţilor Consiliului de Reformare a PL, după ce Curtea Constituţională a decis că Vlad Filat nu poate fi desemnat în funcţia de premier şi se află ilegal în fruntea Executivului.

În ciuda faptului că trei dintre reformatorii liberali, Ion Hadârcă, Oleg Bodrug şi Vadim Vacarciuc, au semnat sesizarea în urma căreia CC s-a expus, în unanimitate, la data de 22 aprilie, aceştia au declarat public că îl vor vota pe Filat premier, iar acum aduc critici deciziei Curţii.

Într-un comunicat expediat presei, reformatorii liberali susţin că au luat act de hotărârea Curţii Constituţionale şi o califică drept una politică.

"Constatăm că pe lângă caracterul obligatoriu al deciziilor Curţii Constituţionale nu poate fi trecut cu vederea impactul politic regresiv al Hotărârii în cauză, care a perturbat stabilitatea şi încrederea în funcţionalitatea statului de drept. Hotărârea a provocat, în fond, o nouă criză politică, spulberând procesul practic încheiat, la acea oră, de formare a unei noi majorităţi parlamentare", se spune în comunicatul reformatorilor liberali.

Publika.md aminteşte că, luni, reformatorii PL anunţau că vor vota pentru desemnarea lui Vlad Filat în funcţia de premier. Ulterior, Curtea Constituţională a decis unanim că Vlad Filat nu poate fi premier desemnat şi, respectiv, nu poate forma noul Executiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu