Reformatarea AIE la nivel local? Preşedintele raionului Cantemir, demis cu voturile PL, PD şi PCRM şi înlocuit cu un liberal

Embed:

Preşedintele raionului Cantemir, din partea PLDM, a fost demis, ieri, din funcţie, cu votul comuniştilor, democraţilor şi liberalilor. Declaraţia a fost făcută de către deputatul liberal-democrat Valeriu Streleţ. Potrivit site-ului gagauzlar.md, noul preşedinte al raionului a fost ales Andrei Malaşevschi, din partea Partidului Liberal.

Funcţia de preşedinte al raionului Cantemir era deţinută de Ştefan Zaharia, reprezentant al PLDM.

"A fost demis preşedintele raionului, colegul nostru de partid printr-un vot comun al fracţiunii PL, PCRM şi PD. Altfel spus, a avut loc o reconfigurare a Alianţei la nivel local. Comuniştii au fost aduşi la guvernare. Însuşi faptul că totuşi a avut loc un vot comun PL, PCRM şi PD, este un lucru semnificativ", a declarat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Liberalii spun că nu ştiu nimic despre alegerea unui membru PL în funcţia de preşedinte al raionului Cantemir, dar recunosc faptul că Alianţa constituită la nivel local nu funcţionează.

"Nu am fost consultaţi când s-au constituit structurile locale. Este atitudinea clară care a desemnat un fel de asumare a responsabilităţii partenerilor de Alianţă de a constitui, în mod autonom, fără consultarea partenerilor", a menţionat preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadârcă.

Democraţii susţin că ceea ce se întâmplă în teritoriu sunt nişte reglări de conturi ce nu au legătură cu Alianţa.

"Este o situaţie generată de cei de pe loc de acolo. Este o consecinţă a relaţiilor personale a unor oameni de acolo", a precizat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Liberalii nu exclud că subiectul demiterii preşedintelui raionului Cantemir ar putea fi discutat vineri, în cadrul Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu