Reformarea sistemului naţional de apărare continuă. Implementarea DCBI, analizată la Ministerul Apărării

Procesul de implementare a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare pentru Republica Moldova (DCBI) a fost analizat astăzi de Secretarul General de Stat Radu Burduja şi un grup de experţi NATO din SUA, Marea Britanie şi România, care se află într-o vizită de lucru la Ministerul Apărării.

Radu Burduja i-a informat pe experţi despre realizările înregistrate în contextul punerii în aplicare a primei faze a pachetului DCBI, cu accent pe aprobarea Strategiei Naţionale de Apărare şi a Planului de acțiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2018-2021 de către Parlamentul Republicii Moldova.

Secretarul General de Stat s-a referit, de asemenea, la Strategia Militară, document aflat la etapa de definitivare şi aprobare şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse ulterior, odată cu demararea fazei a doua a Procesului de implementare a pachetului DCBI pentru Republica Moldova, care presupune dezvoltarea capabilităților de apărare.

Radu Burduja a apreciat contribuţia partenerilor din SUA, România, Marea Britanie, Franţa, Austria şi Germania în procesul de reformare a sistemului național de apărare în contextul implementării DCBI.

De menţionat, că în luna iunie 2015, Republica Moldova a fost acceptată de către Alianţa Nord-Atlantică ca parte a DCBI, Ministerul Apărării fiind desemnat în calitate de instituţie responsabilă pentru implementarea acesteia

DCBI are drept scop consolidarea capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi presupune un pachet de asistenţă divizat în două faze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu