Reforma salarizării: Circa 200 de mii de bugetari au beneficiat de majorări

Embed:

Primele salarii majorate pentru bugetari intră pe conturile a aproape 200 de mii de angajaţi ai statului. Unii şi-au ridicat deja lefurile, restul le vor primi până la sfârşitul săptămânii, a anunţat premierul Pavel Filip.

Într-o şedinţă convocată de prim-ministru, oficialii au dezminţit zvonurile legate de precum că unele salarii în loc să fie majorare, au fost tăiate.

Pavel Filip afirmă că posibilele reduceri de salarii nu înseamnă decât gafe comise de contabili. La modul practic, bugetarii nu trebuie să ridice salarii mai mici, a precizat prim-ministru.

Între timp şi ministrul Finanţelor a postat un tabel pe facebook în care se arată că, în ianuarie, statul va aloca pentru salariile bugetarilor peste 524 de milioane de lei, cu aproape o sută de milioane mai mult faţă de perioada similară a anunlui trecut.

Diferenţa a fost generată de noua lege a salarizări, ce prevede majorări de ce variată între zece şi o sută de procente, astfel încât niciun bugetar să nu fie remunerat cu mai puţin de două mii de lei.

Reforma salariilor a intrat în vigoare în data de întâi decembrie 2018.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu