Reforma salarială a ajuns la profesori: Peste 36 de mii de angajaţi beneficiază de majorări de lefuri

Embed:

Salariile majorate au ajuns și la angajaţii din educație. Peste 36 de mii de profesori au acum un venit mediu de 6 700 de lei.

În acelaşi timp, și lefurile profesorilor fără grad didactic sau cu o experienţă de muncă de până la trei ani, s-au majorat, în medie, cu 1500 de lei. Angela Dominte este profesoară în Budești, municipiul Chișinău. Până la intrarea în vigoare a legii, femeia ridica un salariu de 3 200 de lei. Acum, ea a beneficiat de o majorare de două mii de lei. Angela s-a gândit deja ce va face cu banii.

”Am ceva important anul acesta. Mi s-a căsătorit feciorul și trebuie să sărbătorim o nuntă și toți banii, capicuță cu capicuță o să-i strângem pentru ceremonie”, a comunicat Angela Dominte, contabil.

”Ne bucură faptul că este o schimbare, este o majorare și pentru noi este semnificativă”, a spus Parascovia Stadniţchi, profesoară de limba română și franceză. 

Creşterea lefurilor a fost salutată şi de directoarea Centrului de tineret din Budești.

”Creșterea financiară este de nivelul unui salt, comparativ cu ceea ce a fost până acum. Acuma se lasă simțită la nivel de cifre la 35%, dacă până acum era patru mii, acum este peste șase mii”, a declarat Maricica Proca, directoarea Centrului de tineret din Budești. 

Pentru reforma salarială, între anii 2019-2021 se vor aloca 3,9 miliarde de lei. Către anul 2021 se preconizează o creștere a salariului mediu lunar pentru angajații instituțiilor publice de până 55 %.

Majorarea lefurilor a fost făcută în cadrul reformei ”Salarii bune pentru Moldova”, iniţiată de Partidul Democrat din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu