Reforma învăţământului: O şcoală din Râşcani a fost RENOVATĂ

364 de elevi din  or. Costești, r-nul Râșcani, precum și din satele din vecinătate, vor beneficia de condiții moderne de studii. 

Astăzi, 20 februarie, a avut loc inaugurareaLiceului Teoretic ,,Silvian Lucaci” din localitate, după ce instituția a fost reabilitată în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”(PRIM), implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

La eveniment a participat secretarul general de stat, Igor Șarov.

În mesajul sau, oficialul a felicitat întreaga comunitate cu ocazia acestui eveniment extraordinar, reiterând că asigurarea accesului la educaţie de calitate este o prioritate naţională.  „Sunt fericit să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră, să citesc fericirea pe chipul acestor minunați copii, care de azi înainte vor avea condiții mai bune pentru desfășurarea activităților, pentru dezvoltarea lor și, implicit, a comunității”, a declarat Igor Șarov. Totodată, secretarul general de stat a menționat că investițiile nu se opresc aici, și că în acest an pentru dotarea laboratoarelor de chimie, bilogie, fizică și informatică ale liceului au fost alocate 500 de mii de lei.

Pentru  renovarea Liceului Teoretic ,,Silvian Lucaci” din or. Costești au fost alocate cca 23 de milioane de lei. Din aceste fonduri au fost efectuate lucrări de izolare termică a pereților; au fost instalate uși și ferestre noi, lift și rampe de acces pentru copiii cu nevoi speciale;a fost reparat sistemul de încălzire, de ventilare, precum și cel de apă și canalizare; a fost amenajat și dotat blocul alimentar al instituției, precum și blocurile sanitare; a fost procurat mobilier etc.

Menționăm că, PRIM este un împrumut investițional specific, finanțat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – iunie 2020. 

În cadrul PRIM sunt preconizate următoarele acțiuni:

- reabilitarea infrastructurii şcolilor de circumscripție și dotarea lor conform standardelor de asigurare a calităţii, elaborate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării;

- implementarea unui sistem modern de formare a directorilor de şcoală şi a cadrelor didactice; modernizarea Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME), care va contribui la elaborarea politicilor bazate pe informații curente şi veridice în domeniul educației;

- consolidarea sistemului de testare și evaluare, inclusiv participarea consecutivă şi continuă a Republicii Moldova la Programul Internațional de Evaluare a Elevilor (PISA).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu