Reforma în politică, discutată la Leova: Localnicii doresc deblocarea fondurilor europene şi o justiţie corectă

Embed:

Deblocarea fondurilor europene, o justiţie corectă, dar şi dreptul la votul prin circumscripţie. Acestea au fost doleanţele locuitorilor raionului Leova de la clasa politică, în cadrul dezbaterilor desfăşurate ieri, în contextul proiectului "Reforma în politică" lansat de Partidul Democrat din Moldova şi reprezentanţii societăţii civile. Cetăţenii au avut ocazia de a primi răspunsuri la diverse întrebări, de la deputatul Marcel Răducan. 

Primarii din raion spun că au nevoie de investiţii pentru a putea dezvolta satele: "Uniunea Europeană a blocat fondurile pentru Moldova. Şi noi primarii o simţim cel mai mult. Ce trebuie să facem ca mai rapid să fie deblocate fondurile europene?"

"Acum în toamnă va fi semnat tot ce este legat de FMI şi cu siguranţă vom începe anul 2017 cu finanţare externă. Şi cu un buget bine pus la punct şi bine chibzuit", a declarat deputatul PDM marcel Răducan.

Oamenii speră ca propunerile înaintate de ei în cadrul acestor discuţii să se regăsească în reforma politică:

"Este o discuţie foarte benefică şi este foarte constructivă pentru că cetăţenii de la politicieni aşteaptă foarte multe rezolvări a problemelor care le au la moment".

"Au fost abordate foarte multe întrebări care sunt actuale şi benefice pentru perioada aceasta, când credibilitatea cetăţenilor este foarte scăzută".

"Oamenii au venit cu propuneri, au venit cu sugestii, au venit cu idei noi, care noi cei de la Partidul Democrat le vom selecta şi, cu siguranţă, acea modificare în politica Republicii Moldova cu siguranţă va fi făcută", a precizat Răducan.

Campania "Reforma în politică" este susţinută de Partidul Democrat din Moldova în colaborare cu reprezentanţi ai societăţii civile şi are drept scop identificarea ideilor şi soluţiilor pentru creşterea calităţii partidelor politice moldoveneşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu