Reformă în domeniul Ocrotirea Sănătăţii. Măsuri stimulative pentru a ţine medicii în ţară

Embed:

Autorităţile vor întreprinde o serie de măsuri pentru a ţine medicii în sistemul de Sănătate. Astfel, aceştia vor fi remuneraţi conform competenţelor, iar de facilităţi vor beneficia atât tinerii specialişti, cât şi doctorii care au obţinut rezultate bune pe parcursul anilor.

Acestea sunt câteva dintre prevederile incluse în Strategia de dezvoltare a resurselor umane din sănătate 2016 - 2025. De asemenea, în instituţiile medicale vor fi create condiţii care să permită creşterea profesională a angajaţilor.

În opinia autorităţilor, acest lucru îi va motiva pe specialişti să devină mai profesionişti. Documentul mai prevede realizarea eficientă a planificării şi selectării tinerilor care vor să studieze la medicină.

Planificarea va fi făcută în funcţie de morbiditatea populaţiei, tendinţele demografice, competenţele candidaţilor şi capacităţile instituţiilor medicale.

"Vor creşte substanţial salariile pentru tinerii specialişti. Creşterea este de două ori sau chiar şi mai mult. Pentru specialiştii cu stagiu creşterea salarială este între 5,8, 10 procente. La general creşterea salarială va fi în jur de 20-22 la sută, însă pentru diferite categorii va fi diferit", a concretizat Nicolae Jeleamschi, secretar de stat Ministerul Sănătății. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu