Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă va avea loc în 19 noiembrie. Primăria a stabilit deja locurile pentru afişaj electoral

Embed:
Autorităţile municipale se pregătesc de referendumul privind demiterea primarului general Dorin Chirtoacă. Viceprimarul Nistor Grozavu a semnat deja o dispoziţie care stabileşte locurile în care pot fi lipite afişe electorale. Conform documentului, acest lucru este permis atât pe panouri special amenajate, cât şi pe garduri de beton şi pereţi, în cazul în care există acordul Primăriei.

"Este interzisă amplasarea afişajelor electorale în transportul public, proprietate publică. Este interzisă pe monumente, clădiri şi încăperi ce au valoare istorică sau arhitecturală" a spus Veaceslav Agrigoroae, secretar CEC.

Acest lucru i-a supărat însă pe unii locuitori ai Capitalei.

"Nu sunt de acord. Cui trebuie această murdărie. Omul decide fără reclame şi fel de fel de agitații. Uitați-vă asta-i frumusețe, era gardul vopsit, dat cu var, era curăţel. "

"Despre aşa zisele panouri am o părere foarte negativă. Asta este o murdărie completă care ne face de rușine şi asta este fața noastră."

"Pe aşa genuri de panouri, da. Cred că ar fi cel mai oportun şi apoi tot cei care le afişează, să le scoată. Ar fi cel mai bine."

Panouri special amenajate pot fi găsite în special în sectoarele Centru şi Râşcani, deşi a rămas mai puţin de o lună până la referendum.

"Puţine panouri sunt. Tare puţine şi ele nu încap, de atâta lumea şi încleie pe stâlpi. Panourile toate îs bucşite în fiecare zi."

Şi în suburbiile capitalei, pregătirile sunt în toi.

"La toate instituţiile preşcolare, şcolare, intersecţii, locuri publice au fost instalate aşa panouri de informare identice, toate totuna şi ca să evităm chestiunea de încleiet pe garduri, pe case, pe maşini", a menţionat Valentin Sîtnic, primarul comunei Stăuceni

În cazuri unor abateri, Comisia Electorală Centrală poate fi sesizată nu doar de concurenţii electorali, cât şi de simplii cetăţeni.

"Participanţii au dreptul să conteste acţiunile sau inacţiunile altor concurenţi electorali sau participanţi, în cazul referendumului, la instanţa de judecată, din raza căreia activează organul electoral care a înregistrat participanţii la referendum", a declarat Veaceslav Agrigoroae, secretar CEC.

Locuitorii Capitalei şi cei din suburbii sunt aşteptaţi la urne în data de 19 noiembrie. Pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului local, din bugetul de stat vor fi cheltuite aproape 9 milioane de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu