Referendumul din Chişinău privind demiterea primarului Dorin Chirtoacă, INVALIDAT. Decizia, votată unanim de CMC

Embed:

Referendumul din Chişinău privind demiterea primarului Dorin Chirtoacă a fost invalidat. Decizia a fost votată unanim de membrii Comisiei Electorale Centrale. Motivul a fost că la alegerile de duminică s-au prezentat mai puţin de 18 la sută din alegătorii din municipiu, pe când, pentru validarea referendumului era necesară o rată de participare de cel puţin 33 la sută.

"La votare au participat 108 695 alegători sau 17,21 la sută, ceea ce constituie mai puţin de o treime din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Astfel, în conformitate cu prevederile Codului Electoral propun următoarea dispoziţie: primul - se declară nevalabil referendumul local privind revocare a primarului general a municipiului Chişinău din data de 19 noiembrie 2017", a declarat Alina Russu, preşedintele CEC.

Dintre cetăţenii care au participat la referendum, aproape 87 la sută au optat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Inițiativa de a-l revoca din funcție pe primarul general al municipiului Chișinău a venit din partea socialiştilor.

Referendumul eşuat a costat bugetul aproape nouă milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu