Referendumul a fost declarat VALABIL. Moldovenii SUSŢIN iniţiativa PDM pentru scăderea numărului deputaţilor şi demiterea lor dacă aceştia nu-şi îndeplinesc funcţiile

Embed:

Cei mai mulţi dintre moldoveni vor reducerea numărului deputaţilor şi posibilitatea de a-i revoca din funcţie pe cei aleşii poporului care nu-şi îndeplinesc angajamentele.

O demonstrează rezultatele finale ale referendumului consultativ din 24 februarie. Datele au fost aprobate de Comisia Electorală Centrală care a declarat valabil acest plebiscit.

Potrivit rezultatelor finale, la întrebarea "Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” pentru s-au expus aproape 745 de mii de alegători, iar contra s-au pronunţat 266 de mii.

La cealaltă întrebare, despre demiterea deputaţilor, pentru au fost peste 808 de mii de alegători, iar în jur de 202 mii de cetăţeni au ales opțiunea "contra". 

În cadrul plebiscitului au participat peste un milion 140 de mii de alegători, prezenţa la vot fiind de aproape 40 la sută. Raportul Comisiei Electorale Centrale privind organizarea şi desfăşurarea referendumului va fi remis Curţii Constituţionale pentru confirmarea sau infirmarea acestor rezultate.

"Referendumul republican consultativ - aici Comisia Electorală Centrală are competența şi obligaţia de a declara scrutinul, dacă a fost valabil. Valabilitatea acestuia rezidă din pragul care urma să fie realizat de alegători, deci dacă o treime din alegători înscrişi în listele electorale de bază au participat la vot."

Iniţiativa de a organiza referendumul consultativ în ziua alegerilor parlamentare din 24 februarie aparţine Partidului Democrat din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu