Reduceri pentru moldoveni la pachetele turistice pentru vara 2012

Embed:

Deşi suntem în plină iarnă, este momentul potrivit să ne facem planuri pentru sezonul estival. Agenţiile de turism din ţară oferă reduceri de până la 30 la sută pentru odihna de vară. Reducerile fac parte dintr-un program special al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, lansat în acest an în colaborare cu majoritatea operatorilor de turism din ţară.

Programul va fi implementat în două etape. Cei care au procurat pachete turistice în ianuarie, au avut parte de o reducere de 30 la sută. Pentru turiştii care îşi vor programa vacanţa de vară în februarie, reducerile vor constitui 10-20 la sută. Mai mult, în cazul unei rezervări prealabile, unele hoteluri sunt gata să reducă la jumătate preţul pentru cazare.

"Acest program nu este o invenţie din Moldova. Partenerii străini oferă Republicii Moldova aceste pachete turistice. Este deja o regulă, ca ei să propună aceste oferte şi să încerce să facă astfel, încât, banii să le intre repede în conturi. Este mai uşor de a construi mai multe planuri precise de afaceri pentru perioada de vară", a spus preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Sevastian Botnar.

Operatorii de turism din Moldova sunt entuziasmaţi de noul program. Doar în prima lună a anului, numărul pachetelor turistice achiziţionate depăşeşte de câteva ori indicii din 2011. Procurarea unei foi turistice pentru întreaga familie permite economisirea câtorva sute de euro.

"O familie care merge în vacanţă în timpul sezonului de vârf, 16-20 iulie, pentru 7-8 zile, trebuie să plătească 900 de euro, iar astăzi el cumpără acest pachet turistic cu doar 700 de euro. Economia este de 200 de euro, care reprezintă salariul mediu lunar. Până astăzi, 20 de familii au cumpărat foi turistice cu reducere, în timp ce anul trecut au fost doar cinci", explică directorul unei agenţii de turism, Oleg Melnic. 

Ca şi în anii trecuţi, Turcia, Egiptul, Bulgaria şi România rămân cele mai solicitate destinaţii turistice pentru moldoveni. Cât despre România, agenţiile de turism promit să pună în vânzare pachete, care vor costa mai puţin de 100 de euro pentru o persoană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu