"RED Nord" nu datorează nimic firmei ucrainene, afirmă ministrul Valeriu Lazăr

Embed:

Sunt nişte băieţi şmecheri care încearcă să scoată ilegal bani din RED Nord. Aşa a comentat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, iniţierea procesului de insolvabilitate a companiei RED Nord, care, potrivit instanţei, datorează 1,6 milioane de dolari unei firme ucrainene. Potrivit ministrului, administraţia companiei Energoalians nu cere niciun ban de la furnizorul de energie din Bălţi, iar decizia de insolvabilitate a fost dictată de instanţă la cererea unor necunoscuţi.

Ministrul a refuzat însă să ofere mai multe amănunte, dar a precizat că va ataca la Curtea Supremă de Justiţie decizia Curţii de Apel, prin care instanţa cere iniţierea procesului de insolvabilitate. De cealaltă parte, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, spune că nu are încredere în această instituţie.

La câteva ore după declaraţia ministrului, pe site-ul CSJ a apărut şi replica instanţei la acuzaţiile oficialului. Potrivit comunicatului, Curtea Supremă de Justiţie respinge afirmaţiile Ministrului Justiţie şi le consideră ca fiind absolut eronate, lipsite de oricare suport faptic şi lansate în scopul discreditării instanţei judecătoreşti supreme.

Acum câteva zile, Curtea de Apel Economică a emis o hotărâre pentru iniţierea procesului de insolvabilitate a companiei RED Nord. Hotărârea a fost emisă la cererea companiei ucrainene “Energoalians”, care pretinde că "RED Nord" ar avea faţă de aceasta o datorie de aproape 1,6 milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu