Red Bull a încheiat parteneriatul cu Renault și a semnat un contract pentru motoare cu Honda

Red Bull a anunțat încheierea parteneriatului cu Renault și a anunțat marți dimineață că a decis să utilizeze motoare Honda începând din sezonul 2019 pe baza unui contract cu o durată de numai doi ani.

Practic, fosta campioană mondială și-a asigurat motoarele până la finalul sezonului 2020, în condițiile în care regulamentul tehnic se va schimba radical începând din 2021, ceea ce ar putea deschide calea către un alt partener, în funcție de rezultate pe care le va obține în următorii doi ani, scrie automarket.ro.

Decizia celor de la Red Bull vine la capătul unei relații pe alocuri tensionată cu Renault, ca urmare a faptului că producătorul francez nu a reușit să ofere motoare la fel de performante ca Mercedes și Ferrari după trecerea la unitățile turbo V6 de 1.6 litri în 2014. Pe de altă parte, parteneriatul cu Honda este surprinzător în contextul în care constructorul japonez a avut parte de o colaborare dificilă cu McLaren între 2015-2017.

Totuși, Red Bull și-a bazat decizia pe datele obținute în acest an de pe urma colaborării dintre Honda și Toro Rosso. Șeful Christian Horner este încrezător că Honda oferă celor de la Red Bull perspective mai bune pentru a lupta pentru titlul mondial decât în cazul prelungirii acordului cu Renault.

"Acest acord multianual cu Honda semnalizează startul unei faze noi în eforturile Red Bull de a lupta nu numai pentru victorii, ci și pentru ceea ce a fost întotdeauna obiectivul nostru: titlurile mondiale. După o evaluare atentă suntem siguri că acest parteneriat cu Honda reprezintă direcția potrivită pentru echipă", a explicat el.

La rândul său, Takahiro Hachigo, președintele Honda, este optimist cu privire la rezultatele pe care le va obține Red Bull în următorii ani.

"Credem că parteneriatele cu Toro Rosso și Red Bull ne vor permite să ne apropiem de obiectivul de a câștiga curse și titluri", a precizat el.

Pentru Red Bull, unul dintre principalele avantaje ale noului parteneriat este că va deveni practic echipa de uzină a celor de la Honda, în timp ce în cazul Renault era un simplu client.

Reacțiile la noul parteneriat nu au întârziat să apară. Pablo Elizalde, jurnalist la publicația Motorsport, se întreabă dacă acordul reprezintă o gură de oxigen pentru Mercedes și Ferrari.

Red Bull a utilizat motoare Renault timp de 12 ani, interval de timp în care a câștigat patru titluri mondiale la piloți și patru titluri mondiale la constructori în perioada 2010-2013, pe lângă cele 57 de victorii obținute până în prezent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu