RECURS RESPINS DE CAS: Suspendarea federaţiei de taekwondo rămâne în vigoare

Sancţiunea rămâne neschimbată! Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins recursul depus de Federaţia Moldovenească de Taekwondo împortiva deciziei emise de Adunarea Generală a Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv.

Pe 19 octombrie a anului trecut activitatea organizaţiei conduse de Igor Iuzefovici a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată.
Din 2015, mai mulţi luptători de taekwondo s-au adresat cu plângeri către CNOS, deoarece nu au fost lăsaţi să participe la toate turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Drept urmare, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a aplicat sancţiunea sus-menționată.

"Noi suntem convinşi ca Curtea de Arbitraj Sportiv din Lausanne a luat o hotărâre corectă. Noi nici nu am avut dubii că nu suntem corecţi. Noi am activat conform statutului şi Cărţii Olimpice. Putem să constatăm acum că conducerea Federaţiei de Taekwondo din Moldova nu face faţă în a conduce această federaţie", a spus prim vicepreşedintele CNOS, Nicolaer Piatac.

Preşedintele Federaţiei Moldovenești de Taekwondo, Igor Iuzefovici, nu a fost de găsit pentru a comenta la subiect.

Conform deciziei luate de CAS, forul naţional de taekwondo este obligat să achite Comitetului Național Olimpic și Sportiv suma de zece mii de franci elvețieni în calitate de contribuție pentru taxe legale și cheltuieli suportate în legătură cu procesul de la Lausanne.

Lasă un comentariu