Rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi, acuză CNO

Embed:

Rectorul USEFS Veaceslav Manolachi acuză CNO de gestionarea incorectă a banilor primiţi de la "Solidaritatea olimpică". "Doar 15 la sută au ajuns la sportivi, iar restul s-au cheltuit pentru întreţinerea personalului de la CNO" - a declarat Manolachi. Preşedintele comitetului Nicolae Juravschi spune că Manolachi ar putea fi exclus din CNO pentru acţiuni în defavoarea mişcării olimpice.

Rectorul Universităţii de stat de educaţie fizică şi sport Veaceslav Manolachi a acuzat Comitetul Naţional Olimpic pentru gestionarea incorectă a banilor primiţi în cadrul programului Solidarităţii Olimpice de la Comitetul Internaţional şi comitetul european Olimpic.

"Aceşti bani majoritatea au fost folosiţi numai 15% pentru sportivi, pentru cantonamente şi burse. Ceilalţi bani au fost destinaţi pentru întreţinerea personalului de la CNO" a spus Manolache.

Preşedintele CNO Nicolae Juravschi a refuzat să comenteze aceste acuzaţii, însă a menţionat că Manolachi ar putea fi exclus din Executivul CNO pentru acţiunile în defavoarea mişcării olimpice.

"O aberaţie totală. El încalcă harta olimpică. Cel care acţionează în defavoarea mişcării olimpice trebuie exclus din mişcare" a spus Juravschi.

În 2010 CNO a primit 340 de mii de dolari de la solidaritatea olimpică. Persoane din cadrul conducerii CNO au declarat că în conformitate cu înţelegerea între CNO şi CIO raportul financiar privind repartizarea acestor bani nu poate fi făcut public.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu