Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea USM

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru a primit, astăzi titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii de Stat din Moldova.

Aprecierea i-a fost oferită pentru contribuţia acestuia pe plan științific și profesional în domeniul filosofiei, dar și pentru aportul adus instituţiei de învăţământ din ţara noastră. Mircea Dumitru a primit cu emoţii titlul onorific.

"Este o zi aparte, cu totul deosebită în viaţa mea, în viaţa personală dar şi în relaţiile dintre Universitatea de Stat din Republica Moldova şi Universitatea din Bucureşti. Astăzi întărim din nou, afirmăm cu multă putere nişte idealuri şi nişte cazuri comune", a spus rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru. 

"Vă sunt recunoscător pentru atitudinea dumneavoastră faţă de USM. Dorim să fim mai aproape de universităţile de elită din România, de Consorțiul Universitaria, să învăţăm lecţiile care au efect şi sunt eficiente pentru calitatea învăţământului superior", a spus rectorul USM, Gheorghe Ciocanu.

La eveniment au fost prezenţi profesori de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

"Consider că prin astfel de gesturi malurile de Prut devin pe zi ce trece tot mai înguste, iar principalii câştigători vor fi în primul rând oamenii de ştiinţă şi în al doilea rând toţi cetăţenii", a spus ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Mircea Dumitru este rector al Universităţii din Bucureşti din 2011, dar a deţinut şi funcţia de ministru al Educaţiei în România. Din 2014 este membru al Academiei Române, iar trei ani mai târziu a devenit Președinte al Institutului Internaţional de Filosofie cu sediul la Paris.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu