Rectorul Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport a fost decorat de Asociaţia Internaţională. Pentru care merite

Embed:

Rectorul Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport, Veaceslav Manolachi, a primit premiul Socrates din partea Asociaţiei Internaţionale cu acelaşi nume. Ceremonia de decernarea a avut loc la Chişinău.

"Într-adevăr am fost surprins când am primit invitaţia de la Oxford. Pentru mine această distincţie înseamnă să muncesc mai mult, să fac în continuare cercetări ştiinţifice în domeniul culturii fizice şi a sportului. Vreau să editez mai multe manuale, monografii", a declarat Manolachi.

Oferirea premiilor Socrates onorează realizările premianților și oferă recunoașterea internațională pentru succesul lor. Procesul de selecție a laureaților se bazează pe aprecierile membrilor Asambleii Europene de Business.

"Totul se decide după ce se analizează activitatea candidatului la acest premiu. Se ia în considerare materialele lui ştiinţifice, activitatea publică, dar şi cea pedagogică", a aexplicat reprezentantul Asociaţiei Socrates, Tatiana Grebeniuk.

Manolachi a fost invitat la Oxford luna trecută pentru a primi această distincţie, însă a avut probleme cu actele: "În legătura cu faptul că nu mi-a fost perfectată viza nu am putut să mă deplasezi, însă ceremonia de acolo s-a mutat aici la noi. Îmi pare bine că s-a întâmplat totul aici, pentru că asemenea evenimente trebuie să aibă loc acolo unde munceşti."

Veaceslav Manolachi, în vârstă de 56 de ani, are mai multe distincţii internaţionale. Printre acestea sunt şi titlurile de Doctor Honoris Causa al Universităţilor de Educaţie Fizică şi Sport din Seul, Craiova, Bucureşti, Galaţi, Kiev, Minsk, Moscova şi Alma Atî.

Manolachi este şi preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Judo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu