Rectificări la bugetul asigurărilor sociale. Câți bani vor fi alocați suplimentar

Bugetele pentru protecţia socială şi cel medical vor creşte cu 100 de milioane de lei. Guvernul a rectificat fondul asigurărilor în medicină, cu peste 74 de milioane de lei. În același timp, bugetul asigurărilor sociale a fost majorat cu peste 26 de milioane de lei.

Acest lucru a fost posibil pentru că aceste bugete au acumulat veniturii proprii mai mari. 51 milioane de lei vor fi alocate pentru operaţii la inimă, protezare, tratament al cataractei şi corecția coloanei vertebrale şi a cutiei toracice la copii.

Peste zece milioane vor fi cheltuite pentru investigaţii de depistare a tuberculozei, a stărilor precanceroase la sân. O parte din bani va merge pentru dezvoltarea spitalelor raionale, dar și a oficiilor medicale din sate.

În ceea ce priveşte bugetu asigurărilor sociale, mai mulţi bani au fost rezervaţi şi pentru fondul alocațiilor pentru persoanele cu necesități speciale.Premierul Pavel Filip a menționat că majorarea veniturilor proprii la buget este un indicator că sistemul cheltuielilor sociale începe să se întrețină din veniturile proprii.

Dacă până acum exista un deficit de 1,3 miliarde de lei, compensat din banii alocați din bugetul de stat, acum acest deficit începe să scadă și este compensat cu veniturile suplimentare din contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu