Recrutări ILEGALE şi SFIDĂTOARE în regiunea transnistreană. Declaraţiile oficialilor

Embed:

Înrolarea în armata rusă din regiunea transnistreană este ilegală, iar prin astfel de măsuri se încearcă tensionarea situaţiei. O spun premierul Pavel Filip şi ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Oficialii dau asigurări că situaţia este monitorizată de autorităţi, pentru a preveni izbucnirea unui eventual conflict în zonă. 

Problema recrutării ilegale a moldovenilor în structurile paramilitare ale Tiraspolului a fost abordată la reuniunile în formatul 5+2, dar soluţii nu au fost găsite.

"Ea este ilegală, este neconstituţională. Problema dată a fost abordată de mai multe ori, inclusiv şi la Consiliul Suprem de Securitate. Reieşind din faptul că la moment nu controlăm acest teritoriu, sigur că legal nu putem interveni", a spus ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

"Se încearcă a tensiona situaţia. Vreau să vă spun că noi suntem calmi şi încercăm să gestionăm această situaţie astfel încât să nu izbucnească într-un conflict sau să nu afecteze cumva în continuare găsirea unei soluţii a acestui conflict", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.  

Premierul mai spune că, în curând, discuţiile despre înrolările ilegale vor fi reluate.

Anterior, presa a scris că forțele armate ale Federației Ruse recrutează tineri din Transnistria prin intermediul anunţurilor de mică publicitate. Un astfel de anunț a apărut într-un ziar din regiune, iar persoana care a răspuns la telefon a declarat că, pentru înrolarea în armată, solicitantul trebuie aibă cetățenie rusă, dar și să fie înregistrat pe teritoriul regiunii. În septembrie 2014, pe o rețea de socializare, tinerii cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani erau îndemnați să se angajeze la serviciul militar, în Grupul Operativ al Trupelor Ruse. În anunț a fost menționat și salariul, care pornește de la 350 de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu