Record uriaș bătut de un bărbat fără un picior. A traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle în doar 60 de zile

Embed:

Record uriaș bătut de un bărbat fără un picior din Marea Britanie. Acesta a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle în doar 60 de zile, cu 36 de zile mai puțin decât deținătorul recordului precedent. Bărbatul, care este veteran de război, a pornit în 9 ianuarie din Portugalia și a ajuns două luni mai târziu în Guyana Franceză, țară din nordul Americii de Sud.

Lee Spencer are 49 de ani și este fost pușcaș marin. A participat la mai multe operațiuni militare în Afganistan, de unde s-a întors nevătămat. Însă în 2014 și-a pierdut piciorul drept în urma unui accident rutier. Anume acest lucru l-a motivat să pornească în această călătorie.

”Am vrut să arăt lumii întregi că nicio persoană cu dizabilități nu trebuie să fie desconsiderată și nimănui nu trebuie să i se spună că nu este în stare să facă ceva”, a declarat Lee Spencer, fost pușcaș marin.

Călătoria lui Spencer a fost finanțată de prințul Harry și a fost intens promovată pe rețelele de socializare. Bărbatul a lansat și o campanie de strângere de fonduri pentru veterani de război, reușind să adune aproximativ 65 de mii de lire sterline.

Lee Spencer a traversat deja Atlanticul în decembrie 2015 într-un echipaj format din patru foşti soldaţi, toţi cu handicap fizic.

Pe aceeaşi temă