RECORD! "The Constellation", cel mai scump diamant brut din lume, vândut cu 63 de milioane de dolari

Un diamant de 813 carate a fost vândut pentru suma record de 63,1 milioane de dolari unei companii din Dubai, devenind astfel cel mai scump diamant brut din lume, potrivit publicaţiei "Fortune", scrie adevarul.ro.

Lucara Diamond, compania canadiană care a vândut nestemata, a declarat că va reţine 10% din profitul net obţinut după polizarea diamantului.

Diamantul brut denumit "The Constellation" a fost descoperit în urmă cu şase luni în mina Karowe din Botswana, ce este administrată de compania Lucara.

Lucara a anunţat, de asemenea, că a descoperit un diamant şi mai mare decât "The Constellation", de 1.109 carate pe care l-a numit "Lesedi La Rona".

Acel diamant va fi vândut de casa de licitaţii Sotheby în Londra, eveniment organizat pe data de 29 iunie.

Vânzarea diamantului The Constellation echivalează cu un preţ de 77,6 dolari per carat, un preţ foarte ridicat în ciuda scăderii vânzărilor de pe piaţa diamantelor brute.

După cum notează "Bloomberg", vânzările celor mai mari şi rare diamante din lume continuă să se menţină, chiar dacă preţurile pentru diamante au scăzut în ultimele luni.

Preţurile pentru nestematele de calitate au scăzut cu mai mult de 80%, scrie "Wall Street Journal".

Diamantul "The Constellation" a fost cumpărat de Nemesis International DMCC, o companie din Dubai specializată în comerţul cu diamante.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu