Record pentru Stephane Peterhansel. Francezul a obţinut cele mai multe victorii de etapă în Raliul Dakar

Embed:

Stephane Peterhansel a doborât recordul pentru cele mai multe victorii de etapă în Raliul Dakar. Francezul a câştigat etapa a noua şi astfel a ajuns la 64 de victorii în prestigioasă competiţie.

Pe un traseu care a inclus traversarea Deşertului Atacama şi o coborâre pe o pantă abruptă de 30 de grade, francezul Stephane Peterhansel a câştigat etapa a noua şi s-a apropiat la numai 12 minute de Nani Roma, după ce liderul clasamentului general a pierdut aproape o jumătate de oră blocat în dunele de nisip.

Astfel, Peterhansel a obţinut a 64-a victorie de etapă în Raliul Dakar şi a doborât recordul deţinut anterior de rusul Vladimir Ciaghin, care şi-a trecut în cont 63 de victorii la clasa camioane.

Qatarianul Nasser Al-Attiyah a terminat etapa a noua pe locul doi, în faţa lui Roma şi a lui Orlando Terranova. Dublul campion mondial de raliuri, Carlos Sainz a avut parte de o nouă zi dificilă, după ce a pierdut aproape două ore din cauza unor defecţiuni mecanice şi a ajuns pe locul opt în clasamentul general.

La clasa moto, victoria de etapă i-a revenit spaniolului Marc Coma, care şi-a consolidat poziţia de lider în ierarhia generală. În aceată rundă, Coma l-a devansat pe compatriotul său, Joan Barreda Bort, iar al treilea a fost francezul Cyril Despres. Etapa a zecea va avea loc tot în Chile, între Iquique şi Antofagasta, pe distanţa de 689 de kilometri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu